Snertwandeling Noord-Willemskanaal 4 november

Snertwandeling langs een stukje van het Noord-Willemskanaal tussen de sluizen III en IV. Misschien rijdt u er elke dag langs of over, maar heeft u zich wel eens afgevraagd waarom dat kanaal daar ligt? Van grote drukte is in elk geval geen sprake, dus er zal wel meer aan de hand zijn. Loop met mij mee en ik vertel u alles over ontstaan en gebruik van het kanaal. Wist u bijvoorbeeld dat er in 1769 al over een kanaal werd gesproken, maar dat deze pas in 1857 is gegraven? Wist u dat er in 1927 nog 6000 houtvlotten door het kanaal werden vervoerd? En wat was de betekenis voor het dorp Yde-De Punt? Beleef het mee, mede door de persoonlijke verhalen van bewoners.

 

Zondag 4 november
Snertwandeling langs het Noord-Willemskanaal
5 km, na afloop snert met roggebrood
Vertrek 10.00 uur, café/restaurant Trefpunt, Groningerstraat 163, 9493 PA De Punt.

We verzamelen vanaf 09.30 uur bij café/restaurant Trefpunt. We vertrekken op 10.00 uur voor de wandeling.
Waterdicht schoeisel wordt aanbevolen. De afstand bedraagt ca. 5 km en na afloop staat er om 12.30 uur een kop snert met roggebrood voor u klaar. Terwijl u geniet van deze heerlijke maaltijd worden foto’s van vroeger geprojecteerd. De kosten bedragen € 7,50 pp. Opgave
vooraf verplicht. Aanmeldingen graag bij Bernard Zwager, 0657938088 of b.zwager@gmail.com

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.