World Servants Haren bouwt wederom aan verandering

Haren – Ieder jaar trekken honderden jongeren uit heel Nederland de werkhandschoenen aan om mee te helpen aan de bouw van klinieken en scholen en sanitaire voorzieningen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. De projecten worden onder het motto ‘bouwen aan verandering’ georganiseerd door de christelijke organisatie World Servants. In Haren is dit jaar een groep van 9 jongeren onder de vlag van World Servants actief. Zij voeren actie om in de zomervakantie drie weken op reis te gaan naar Malawi. Daar zullen zij, samen met de lokale gemeenschap, werken aan de bouw van een school.

Ruben Eisses vertelt wat er naast het bouwen nog meer gebeurt:

Een project bestaat uit meer dan bouwen alleen. Naast het bouwen bevatten de projecten ook een kinderprogramma en een programma gericht op de uitwisseling van cultuur. Deelnemers zullen ook lokale kerken en organisaties bezoeken. Alles is erop gericht om in contact te komen met de lokale bevolking, om zo van elkaar te kunnen leren.

Stijn Bor legt uit hoe het zit met de financiering:

Iedere deelnemer draagt bij aan de kosten van het project door het bijeenbrengen van een eigen deelnemersbijdrage. Hier worden onder andere de bouwkosten van betaald. Het is een behoorlijk bedrag dat door ons bij elkaar wordt gebracht door het organiseren van sponsor- en verkoopacties.

Bernies Bos die al vaker mee is geweest weet wat voor impact een project heeft:

Een World Servants-project heeft niet alleen impact in de gemeenschappen waar de projecten plaatsvinden, maar zorgt ook voor ontwikkeling bij de deelnemers.  Deelnemers bouwen aan zichzelf door alles wat zij meemaken en doen. Dit gebeurt tijdens een project en door de ontmoeting met mensen die in een land leven met een hele andere cultuur.

Suzan Kasper kondigt gelijk de eerste actie aan:

Inwoners van Haren en Glimmen zullen de World Servants-jongeren de komende tijd nog wel tegenkomen. Zo gaan we op vrijdag 16 november onze eerste maaltijd actie in Glimmen organiseren. Hier kunt u voor € 7,50 mee-eten tijdens het vrijdagavondcafé. Aanmelden kan op onze site www.wsharen.nl. Ook zullen we binnenkort een prachtige afscheidskalender van Haren gaan verkopen. Op onze site zullen regelmatig updates worden gepubliceerd.

Jacob Boonstra is blij dat er zoveel jongeren mee gaan:
In 2012 was ik de enige die uit Haren die met World Servants mee ging en heb ik de sponsorwandeling van 100 km in 24 uur gedaan. Inmiddels zijn er de afgelopen jaren 16 verschillende mensen met World Servants Haren op pad geweest. Dit jaar hebben we een record en gaan we met 9 enthousiastelingen naar het door mij zo geliefde Malawi. Hopelijk is dit een beweging die in de komende jaren alleen maar door zal gaan!

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.