Natuurzone Voedselbos Glimmen geopend op 7 februari

Beste liefhebbers van een groene regio,

Het Voedselbos te Glimmen nodigt jullie van harte uit om aanwezig te zijn bij de start van de volgende fase: de ontwikkeling van de Natuurzone. Deze wordt op donderdag 7 februari 2019 geopend door de gedeputeerde van de Provincie Groningen, de heer Henk Staghouwer. Om deze mijlpaal met elkaar te vieren organiseren we daarna wederom een rondleiding en de mogelijkheid om bomen te kopen of een donatie te doen.

De Natuurzone
Het Voedselbos te Glimmen bestaat in de toekomst uit verschillende zones welke ieder een unieke bijdrage leveren aan het gehele systeem.

In de Natuurzone gaan we een moerasachtige biotoop langs de Drentsche AA aanleggen, de oude reliëfrand herstellen en een ijsvogelwand maken. De prachtige ijsvogel broedt tussen maart en juni. De aftrap van de ontwikkeling van de Natuurzone markeren we door de creatie van een nestmogelijkheid voor dit dier in een boom in de Natuurzone.

Het Programma
Inloop 12:00 – 12:15
Introductie en opening door Henk Staghouwer 12:15 – 12:45
Rondleiding 12:45 – 13:15
Mogelijkheid voor bomen kopen en sfeer proeven 13:30 – 16:00
Sluiting 16:00

Aanmelden

 

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.