Postcode Loterij-deelnemers uit Glimmen winnen ruim 76.000 euro per lot

255 winnaars verdelen andere helft van PostcodeKanjer

Het was vrijdagmiddag groot feest in het Groningse Glimmen. Tijdens het Postcode Loterij-Kanjerfeest maakte de Loterij bekend dat de 255 deelnemers die meespelen met de winnende wijkcode per lot 76.765 euro winnen, als zij in 2018 met alle trekkingen hebben meegedaan. De Glimmenaren vierden de winst uitbundig en hieven nogmaals het glas op het nieuwe jaar. De bijna 1.000 aanwezigen genoten van optredens van onder andere Jeroen van der Boom en Anita Meyer.

De Postcode Loterij organiseert traditiegetrouw ter plaatse een groot Kanjerfeest ter ere van de PostcodeKanjer die op nieuwjaarsdag valt. Hier horen de deelnemers uit het winnende postcodegebied welk bedrag zij maximaal per lot winnen. Dit was voor de deelnemers uit Glimmen, waarvan het lotnummer begint met 9756, de afgelopen dagen nog spannend. In tegenstelling tot de hoofdprijswinnaars wisten zij nog niet wat hun lot waard was.

Dromen komen uit
Leonie (26): “Mijn ouders spelen mee met één lot. We zijn echt ontzettend blij. Met dit bedrag kunnen we lekker op vakantie. Dat is voor ons namelijk niet vanzelfsprekend. Onze droombestemming? Disneyland Parijs. Dat zou geweldig zijn! Toen ik klein was, zei mijn vader altijd; als we de Postcode Loterij winnen, dan krijg jij een Lego-trein. Nu ben ik natuurlijk volwassen, maar dat gaat er nu dus alsnog van komen.”

Herbert (62) en Loes (54) vliegen elkaar om de hals als het winnende bedrag bekend wordt gemaakt. Loes kan haar tranen niet bedwingen. “De timing had niet beter gekund! Na een moeilijke tijd zijn we een huis aan het bouwen samen met onze vier kinderen. Herbert en Loes hebben elkaar 30 jaar geleden ontmoet in Scandinavië. “Samen met onze kinderen, die allemaal Scandinavische namen hebben, verwezenlijken we nu onze droom dat is toch geweldig!” zegt Herbert.

PostcodeKanjer
Op nieuwjaarsdag viel de PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro op de postcode 9756 AK in het Groningse Glimmen. Vijf winnaars die meespelen met de winnende postcode verdeelden 26,95 miljoen euro en zijn dankzij de geldprijs in één klap multimiljonair. De andere helft van de PostcodeKanjer wordt verdeeld onder alle andere deelnemers die meespelen in het winnende postcodegebied 9756.

Verdeling van de prijzen
De verdeling van de 26,95 miljoen euro is afhankelijk van de hoeveelheid verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten die in het afgelopen jaar zijn opgebouwd. Hoe langer een lot meespeelde in 2018, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Lees hier meer over Kanjerpunten.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.