Heleen Goedhart-Verkley, 99 jaar oud

Dorpsgenoot Heleen Goedhart-Verkley is donderdag 99 jaar oud geworden. Ze is geboren op 28 februari 1920 te Leiderdorp. Ze was tijdens haar werkzame leven een internationaal bekende sopraan.

Zij volgde haar zangstudie bij de alt Suze Luger. Als zangeres was zij zeer geliefd om haar fijnzinnige interpretaties in het concertrepertoire. In de 50er jaren zong zij meerdere malen samen met het Concertgebouw Orkest onder dirigenten als Henri Arends, William Steinberg, Eduard van Beinum, Otto Klemperer en Anthon van der Horst.

Heleen Verkley was gehuwd met Wim Goedhart. Componist en oud-directeur van o.a. het conservatorium in Groningen. In 1970 nam Heleen Verkley afscheid van het podium, maar gaf nog tot begin 90er jaren zangles aan huis.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.