Philip Broeksma dorpswethouder Haren

Na twee maanden onderhandelen is het nieuwe college van de gemeente Groningen eruit. Onder de naam ‘Gezond, groen, gelukkig Groningen’ presenteert het college van GroenLinks, PvdA, D66 en ChristenUnie het coalitieakkoord.

Philip Broeksma (GroenLinks) wordt dorpswethouder van Haren (en Glimmen, Noordlaren en Onnen). Broeksma is een ervaren bestuurder. Zo was hij van 2010 tot 2014 wethouder in Winsum. Broeksma is werkzaam bij de RUG aan de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap; hij is daar directeur bedrijfsvoering. Broeksma heeft veel ervaring binnen het onderwijs. Hij is in verschillende functies werkzaam geweest aan het Alfa College, Hogeschool Windesheim en de Hanzehogeschool Groningen.

Lees verder op rtvnoord.nl

 

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.