Activiteiten in het Trefpunt in Glimmen

Er wordt weer het een en ander georganiseerd door de PKN Noordlaren Glimmen. Activiteiten niet alleen voor de mensen, die lid zijn van de kerk, maar ook voor inwoners van Noordlaren en Glimmen.

Hieronder treft u een aantal activiteiten aan, waarvoor u van harte wordt uitgenodigd.

 

Stiltemomenten in de Trefpuntkerk op maandagochtend

Stilte is een schaars goed geworden. De stilte kun je zoeken in de natuur, maar in het dagelijks leven is het niet zo gemakkelijk om momenten te vinden waarop even helemaal niets hoeft. Vanaf maandag 11 maart  tot Pasen is er wekelijks – behalve op maandag 25 maart –  in de Trefpuntkerk in Glimmen de mogelijkheid om een half uur in stilte bij elkaar te zitten. In de stilte kunnen we op adem komen, terugkomen bij onszelf. Dat kan rust en ontspanning geven. Of soms gaat het moeizaam, want als je stil wordt kom je in jezelf van alles tegen. Dat kunnen gedachten zijn of gevoelens, onrust of vermoeidheid. Dat geeft niet, het is wat er op dat moment in je is. In stilte is geen slagen of falen, je doet het niet goed of fout. Je hebt er niets voor nodig, behalve de bereidheid om te gaan zitten en stil te zijn met elkaar. Van harte welkom, u hoeft zich niet aan te melden en ook niets voor te bereiden. Wel wil ik u vragen om in stilte binnen te komen en plaats te nemen in de stilteruimte van de kerk, achter de lessenaar. Iedereen is welkom. U hoeft geen lid van de gemeente te zijn, u hoeft ook niet gelovig te zijn. Kom gewoon als uzelf. ds Anja Kosterman

 

workshop poëzie

Samen op weg naar Pasen – drie avonden gedichten schrijven rondom Pasen

Door de eeuwen heen heeft Pasen kunstenaars weten te inspireren. Vele schilders, beeldhouwers, schrijvers en dichters hebben het paasverhaal op hun eigen, unieke manier verbeeld. Wij nodigen u uit om in de pen te klimmen en te verwoorden wat Pasen voor u betekent. Op drie dinsdagavonden (19 en 26 maart, en 2 april) van 19.30 uur tot 21.00/21.30 uur in het Trefpunt ontdekken we dat samen tijdens de poëzie-workshops

‘Samen op weg naar Pasen’. Onder begeleiding van Theone Joostensz, neerlandica, tekstschrijfster en schrijfdocente, gaat u per avond twee uur lang aan de slag met inspirerende voorbeelden uit de kunst en de literatuur. Door middel van (geleide) associatie-oefeningen en verschillende schrijfopdrachten verzamelt u materiaal waarmee u vervolgens stap voor stap uw eigen poëzie schrijft en die aan elkaar voordraagt.

Schrijfervaring is voor deze workshops niet nodig; schrijfplezier staat voorop. Theone Joostensz (Leek) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze heeft haar eigen tekstbureau.

Lijkt het je leuk, om mee te doen dan is opgave mogelijk bij Henriëtte van der Kamp 050-5262348 of Alice Westerdijk 050-4063091

 

Filmavond 4 april, 19.30 uur

Op 4 april organiseren we weer een filmavond. We bekijken de film The Lady in the Van en na afloop praten we erover na. Een korte beschrijving van de inhoud:

Miss Shepherd, een oude excentrieke dame, woont in een busje in Londen. Niemand wil het busje voor zijn deur hebben, maar Miss Shepherd trekt zich daar niet veel van aan. Ze parkeert haar busje ‘tijdelijk’ op de oprit van Alan Bennett en blijft daar vervolgens vijftien jaar wonen. Bennett durft haar niet goed weg te sturen en staat haar verblijf tegen wil en dank toe. Uiteindelijk veranderen ze er allebei door. Deze film uit 2015 is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.  Soms schuurt het, soms is het om te lachen, soms aandoenlijk. Genoeg stof om na te praten met elkaar. Ook als u geen gemeentelid bent, bent u van harte welkom!

Datum: donderdag 4 april 2019, aanvang 19:30 uur

Plaats: Het Trefpunt, Nieuwe Schoolweg 5, Glimmen

 

Kerkdienst in het Gronings

Een Grunnegerdainst zal gehouden worden op zondag 19 mei 2019, 19.00 uur in de Bartholomeuskerk in Noordlaren.

Voor meer informatie: Corke van der Weijden, tel 0592 580206

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.