Lezingen en Boekenweek Boomker boeken april 2019

Evenementen:
– Boekenweek 23 – 31 maart
– Hans Achterhuis, 7 april
– Saskia Goldschmidt, 11 april
– Hein Bloemink, 15 april
– Jacqueline Lycklama, 19 april
De Boekenweek is vanaf a.s. zaterdag 23 –  t/m zondag 31 maart. Het thema is:”De moeder de vrouw” Het Boekenweekgeschenk is van Jan Siebelink en het essay van Murat Isik. We hebben veel activiteiten in de aanloop naar – en tijdens de Boekenweek, w.o. Murat Isik!

Bovendien nodigen we u graag uit voor een van onze activiteiten en lezingen in april,
verzorgd door de Commissie Letteren van de Culturele Raad Haren, de Harener Bibliotheek, Coöperatie Boomker boeken en het Nutsdepartement Groningen-Haren.

Lees meer in onderstaande artikelen.

Welkom en een hartelijke groet,

Ilona Duits

Activiteiten Boekenweek (23 t/m 31 maart)
Maar liefst vier activiteiten rond het thema “De moeder, de vrouw”. Klik op de activiteit voor meer informatie en aanmelden.

Hans Achterhuis, Coetzee, een filosofischleesavontuur. Zondag 7 april.

Zondagmiddag 7 april spreekt Hans Achterhuis in het kader van de Maand van de Filosofie bij Boomker over zijn boek Coetzee, een filosofisch leesavontuur. In dit boek onderneemt hij een zoektocht naar de filosofie in het werk van Coetzee – het werk is er van doordrenkt.

Lees meer…

Datum: Zondagmiddag 7 april * Tijd: 15.00 uur * Plaats: boekhandel Boomker * Entree: 6 euro * Aanmelden gewenst via boomkernieuws@boomker.nl

Saskia Goldschmidt, Schokland. Donderdag 11 april 2019
Schrijfster Saskia Goldschmidt vertelt bij Boomkerover haar meest recente roman Schokland. Goldschmidt schreef met dit boek als eerste een grote roman over de problematiek van de Groningers die leven in het aardbevingsgebied, over wat het doet met de mensen.

Lees meer…

Datum: Donderdagavond 11 april * Tijd: 20.00 uur * Plaats: Boekhandel Boomker * Entree: gratis * Aanmelden gewenst via boomkernieuws@boomker.nl

Hein Bloemink, De schreeuw van Ambon.Maandag 15 april 2019
Hein Bloemink’s nieuwste roman ‘De Schreeuw van Ambon’ is een politieke thriller over de Molukse Kwestie. Het boek is een mix van fictie en non-fictie. Non-fictie: Het boek vertelt waarom Molukkers zich in 1950 verraden voelden door Nederland. Waarom hun woede ontaardde in gijzelingen en treinkapingen. Fictie: Het boek vertelt hoe in 1976 en 1977 in het diepste geheim werd geprobeerd Ambon te bevrijden van de Indonesische machthebbers.

Lees meer…

Maandag 15 april 2019, 20.00 uur Gorechthuis, Entree: € 6,00, leden Nut gratis. Aanmelden: tot 26 maart 2019, door een mail te zenden aan geboektinharen@gmail.com met vermelding van uw naam, het aantal personen en welke lezing u wilt bijwonen.

Jacqueline Lycklama, Ken jezelf – wie durft? Vrijdag 19 april
Ken jezelf – wie durft? Vrijdagmiddag 19 april stelt boekhandel Boomker u in het kader van de Maand van de Filosofie in de gelegenheid in de winkel in gesprek te gaan met een filosofisch practicus, de Glimmense Jacqueline Lycklama.

Lees meer…

Datum: Vrijdagmiddag 19 april * Tijd: 14.00 – 16.00 uur * Plaats: Boekhandel Boomker * Entree: gratis * Aanmelden gewenst via boomkernieuws@boomker.nl

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.