Jacqueline Lycklama, Ken jezelf – wie durft? 19 april

Ken jezelf – wie durft? Vrijdagmiddag 19 april stelt boekhandel Boomker u in het kader van de Maand van de Filosofie in de gelegenheid in de winkel in gesprek te gaan met een filosofisch practicus, de Glimmense Jacqueline Lycklama.

Filosoferen is een activiteit waarbij het stellen van vragen centraal staat. Veel mensen stellen zichzelf fundamentele levensvragen. Soms leidt dit tot het denken in kringetjes. Zoals Socrates echter al vaststelde kom je met een goede vraag verder dan met een volmaakt antwoord.

Door het gesprek (een dialoog die eindigt met een vraag) met een filosofisch practicus komt het denkproces over een begrip of een situatie op gang en ontwikkel je je eigen vermogen om filosofisch te denken. Je wordt geholpen om je eigen denken te ontrafelen, te analyseren en dat wat je eventueel dwarszit te verwoorden in vragen en dat ook weer te bevragen. Door zelf te denken kom je tot inzicht. Dat is filosofie in de praktijk.

Jacqueline Lycklama van de van de filosofie-praktijk Nieuwe schoolweg in Glimmen, biedt u de mogelijkheid kennis te maken met deze werkwijze. Een onderwerp kunt u zelf aanreiken of kiezen uit de ‘grote thema’s’ van de filosofie. Doorgaans duurt een sessie 45 minuten. In de winkel probeert Lycklama u in 15 minuten een indruk te geven van deze methode. Wie durft?

Datum: Vrijdagmiddag 19 april * Tijd: 14.00 – 16.00 uur * Plaats: Boekhandel Boomker * Entree: gratis * Aanmelden gewenst via boomkernieuws@boomker.nl

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.