Koningsdag 2019 Glimmen

Na een aantal maanden van voorbereiding hebben wij als VVV Glimmen voor het dorp een leuk programma bedacht. Wel doen we het dit jaar anders dan andere jaren, door grote terugloop van het aantal kinderen dat jaarlijks hun waren probeerden te verkopen is er besloten om de traditionele vrijmarkt voor dit jaar af te schaffen.

Ons programma zou hierdoor ook later van start gaan.

We beginnen de ochtend met 2 verschillende fietstochten: De eerste fietstocht is een tocht die geschikt is om samen met (kleine) kinderen te fietsen, de zogenaamde familie- fietstocht, deze route is rondom Glimmen/Onnen/Haren, waarbij door middel van allerlei vragen en opdrachten een route van ongeveer 15 km gefietst kan worden. De tweede fietstocht is voor de sportievere dorpsgenoot: een mountainbike tocht van ongeveer 40 km door de bossen. Lijkt het je leuk om deel te nemen maar heb je geen of weinig mountainbike ervaring? Geen nood bij aanvang kun je kiezen uit een van de 4 groepen waarbij je wilt aansluiten, oplopend op snelheid en conditie, bij deze groepen is er een kopman die ervoor zorgt dat de groep bij elkaar blijft en heelhuids weer terug keert op de Groenenberg. Halverwege deze tocht is er een
stop, waarbij je wacht op de volgende groep ,hier is de gelegenheid om eventueel van groep te wisselen. Heb je interesse maar beschik je niet over een mountainbike? Ook hier hebben we een oplossing voor bedacht! Voor € 20 kun je een op jou afgestelde fiets huren, graag horen we wel uiterlijk 24 april of je hier gebruik van wilt maken : glimmenvvv@gmail.com o.v.v. mountainbike tocht.
De beide fietstochten starten om 11 uur vanaf de Groenenberg (aanmelden niet noodzakelijk). Nadat de fietsers allemaal weer terug zijn op de Groenenberg is de bar geopend en de bbq ontstoken, later in de middag speelt er een fantastische live band genaamd 0-fifty, waarop er na hartenlust gedanst kan worden.

Deze middag zou niet compleet zijn zonder een slinger aan het Rad van Fortuin, waarbij er weer fraaie prijzen te winnen zijn of waag een gokje aan het enveloppen trekken. Aan de jeugd is ook gedacht, de hele dag zullen er verschillende springkussens zijn er is er
gelegenheid om geschminkt te worden. Vanaf 3 uur wordt er een cup cake wedstrijd georganiseerd, wie maakt het mooiste en lekkerste cakejes van Glimmen? Aanmelden hiervoor is niet nodig en voor alle materialen wordt gezorgd. Doe je ook mee?

Wij hebben enorm veel zin in deze dag en hopen jullie allemaal te mogen begroeten op een zonnige Groenenberg.

Namens het VVV Glimmen.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.