Wandeling Oosterpolder 15 juni

Op zaterdag 15 juni organiseert Het Groninger Landschap een wandeling door de Oosterpolder.

De Oosterpolder bij Haren: met één been sta je op het zand van de Hondsrug, met het andere been op het veen van het dal van de Hunze. Een mix van moerasbosjes, waterplassen, een oude eendenkooi en natte, bloemrijke graslanden. De Oosterpolder is een eldorado voor smienten en kuifeenden, en ook voor rietvogels en weidevogels. Reeën, vossen en hermelijnen, haviken hebben hier hun thuis. En met een beetje geluk hoor je roerdomp en waterral. De start is bij zorgboerderij De Mikkelhorst, vernoemd naar het vroegere landgoed De Mickelhorst.

Afstand circa 6 kilometer lang.
Locatie: Mikkelhorst, Klaverlaan 37 Haren
Tijd: 10.00 – 12.00 uur.
Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.