Dorpswethouder Broeksma verricht startsein 7e editie fietstocht Haren-Haren

Haren-Haren; dé wielerklassieker van het Noorden van 105 km of 165 km wordt zondag 7 juli gestart door Philip Broeksma, dorpswethouder van Haren. Sinds februari is Broeksma een van de wethouders van het nieuwe college in Groningen en heeft onder andere Verkeer & Vervoer, Energietransitie, Digitale innovatie & ICT in zijn portefeuille én is Dorpswethouder van Haren. Om 8.30 uur verricht Broeksma het startsein op het Clockhuysplein voor deelnemers die de 165 km route fietsen.

Routes

Er zijn twee routes, namelijk 105 km en 165 km. De routes gaan dwars door het Hondsruggebied; een geologisch- en cultuurrijk gebied, dat in 2013 werd uitgeroepen tot UNESCO Geopark. Van Haren in Groningen fietsen deelnemers dwars door dit unieke landschap naar Haren in Duitsland. Het evenement staat bekend om zijn ongedwongen sfeer en uitstekende verzorging onderweg. Deze tocht mag bij fietsliefhebbers niet aan hun lijst ontbreken. De overige starts zijn om 9.00 uur (105 km), om 9.15 uur Lange-Haren (105 km) uitsluitend voor dames en om 11.30 uur handbike 50 km.

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich online inschrijven via www.haren-haren.nl en op de dag zelf is het ook nog mogelijk om in te schrijven.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.