Folder zonneweide Glimmen

Hier vindt u een folder van de Coöperatie Zonneweide Glimmen (PDF).  Deze coöperatie is een initiatief van Duurzaam Glimmen en Duurzaam Haren. Duurzaam Glimmen geeft een hoge prioriteit aan het vrij maken van ons dorp van fossiele brandstoffen.
Volgens NOS-weerman en klimatoloog  Peter Kuipers Munneke  “zijn de volgende vijftien jaar  bepalend voor het klimaat van de komende tienduizend jaar.”   Laten we, ook hier in Glimmen,  die vijftien jaar goed  gaan gebruiken!

Dus: hoe maken we met elkaar een CO2-neutrale dorpsgemeenschap?
Eén van de antwoorden op deze vraag is: met eigen, groene, lokaal opgewekte stroom. Een zonneweide voor huiseigenaren en huurders.
Want niet iedereen heeft een dak dat geschikt is voor zonnepanelen of voldoende ruimte om de eigen stroomvraag te dekken.
Bovendien wordt  in de toekomst de vraag naar stroom waarschijnlijk groter door toepassingen als inductiekoken, electrisch rijden, infraroodpanelen of hybride warmtepompen. Ook hiervoor zou dan zonnestroom beschikbaar moeten zijn. We hopen daarom, dat zoveel  mogelijk inwoners zich gaan aansluiten bij de Coöperatie Zonneweide Glimmen om eigen stroom op te gaan wekken. En  met ieder aangeschaft zonnepaneel wordt per jaar 100 kg koolzuurgas bespaard.  Uiteindelijk gaat het natuurlijk daarom!  In de folder staat hoe u zich kunt aanmelden als belangstellende. Meer informatie is ook te vinden op zonneweideglimmen.nl en duurzaamglimmen.nl.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.