‘Plekken van Plezier’ thema Open Monumentendag op 14 september

Op Open Monumentendag in de gemeente Groningen zijn dit jaar 60 monumenten te bezichtigen. De trotse eigenaren, beheerders en gebruikers van deze panden staan dan klaar om bezoekers te vertellen over de geschiedenis van hun gebouw, het hedendaagse gebruik en wat hun monument zo speciaal maakt. Het landelijke thema van Open Monumentendag is dit jaar ‘Plekken van Plezier’. Daarom is zwembad De Papiermolen geopend en maken bezoekers tijdens een rondgang niet alleen kennis met dit Rijksmonument, maar ook met de voormalige industriële papiermolen en het hier ooit omheen ontstane buurtschapje en haar bewoners.

In Haren speelt de Dorpskerk een centrale rol tijdens Open Monumentendag met onder andere twee themalezingen en een nostalgische mini-kinderkerkmis. Bij VWDTP aan het Paterswoldsemeer verzorgt de stichting Oud-Zeilend-Hout een vlootschouw van haar mooiste zeilboten. Vanuit het Paviljoen Appelbergen is een monumentale fietstocht uitgezet. Molen De Hoop in Haren en molen De Korenschoof in Noordlaren draaien en zijn te bezichtigen. Omdat de dorpskerk in Noordlaren op Monumentendag is verhuurd, heeft het kerkbestuur het Monumentendagprogramma naar zondag 15 september verplaatst. Kijk voor het volledige programma in Haren op oldgo.nl. Kijk voor alle informatie op erfgoed.groningen.nl/openmonumentendag.

 

Bron nieuwsbrief gemeente Groningen -> Haren

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.