Talentfeest Quintusschool

Het schooljaar spetterend beginnen. Alle leerlingen zoveel mogelijk in hun kracht zetten en het jaar energievol beginnen. Dat is het doel van de (inmiddels) derde talentweek op de Quintusschool, met als grote klapper het ‘talentfeest’ op vrijdagavond. Het was een groot succes!
Voor de ‘bewuste bewegers’ was er een tumbling baan IN de school, de ‘mooimakers’ schminkten of werden geschminkt. Verschillende ‘ontrafelaars’ en ‘planmakers’ begonnen met een microkrediet een eigen bedrijfje. De ‘kennissponzen’ bedachten een escape-room waar ouders en leerlingen uit konden ontsnappen. De ‘creatieve makers’ hadden een tentoonstelling georganiseerd over ‘plastic soep’……en nog veel meer. Het was één explosie van talent!

Alle leerlingen hebben talent! Dit is de visie van de Quintusschool in Glimmen.
Dat er op school ruimte is voor leerlingen die talent hebben voor memoriseren, stil zitten en op het juiste moment ‘reproduceren’ van lesstof is duidelijk.Maar wat nou als je talent ligt op het gebied van bewegen? Dan is school veelal een plek waar je je talent niet kwijt kan, maar wel op de Quintusschool. Daar is op verschillende momenten in de week juist ruimte voor talentontwikkeling in de breedste zin van het woord. Als eerste talentenfluisteraarschool van Nederland heeft de Quintusschool zich als doel gesteld om de leerlingen te (helpen) hun talenten te ontdekken. Waar krijg je energie van en waarbij vliegt de tijd? Essentiële vragen om inzicht te krijgen in je talenten. Met de talentweek en het talentfeest als mooie kick-off hopen we op een talentvol jaar!

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.