Kinderboekenweek en lezingen Oktober Boomker boeken

Na de feestelijk opening van de winkel op het Raadhuisplein hebben we veel activiteiten voor u gepland. Te beginnen met de Kinderboekenweek: Van 2 tot en met 13 oktober. Het thema is Reis mee!
Reis naar onze  boekhandel en krijg bij aankoop van minimaal 10 euro aan kinderboeken een prachtig boek cadeau. Speciaal voor de Kinderboekenweek schreef Anna Woltz “Haaientanden “. Een schitterend kinderboekenweekgeschenk!
Voor jongere kinderen heeft de CPNB een heel bijzonder prentenboek uitgegeven: “André het astronautje op zoek naar Laila” door André Kuipers en Natascha Stenvert. Tijdens de Kinderboekenweek te koop voor 7.25 euro.Na de Kinderboekenweek veel boeiende lezingen!Welkom en een hartelijke groet,Ilona Duits
Linda Talens en Moniek Spier: Kom knutselen in de Kinderboekenweek! 5 oktober
Traditiegetrouw gaan we in de winkel knutselen onder leiding van het befaamde Glimmense duo Linda Talens en Moniek Spier.

Lees meer…

Datum: zaterdagmiddag 5 oktober Tijd: 14.30 – 16.30 uur Plaats: boekhandel Boomker, Raadhuisplein 7 Entree: gratis

Yskje Penning over Nederlandse mariniers in W.O. II, 10 oktober

In het kader van de Maand van de Geschiedenis houdt Ynskje Penning donderdagavond 10 oktober bij Boomker een lezing over haar nieuwe boek “Overleven, De lotgevallen van zeven Nederlandse mariniers in W.O. II. Deel 1: 1939-1941 “.

Lees meer…

Datum: donderdagavond 10 oktober Tijd: 20 uur Plaats: boekhandel Boomker, Raadhuisplein 7 Entree: 7 euro Aanmelden gewenst via boomkernieuws@boomker.nl

Twitter 
Els Kloek: “1001 Vrouwen in de 20e eeuw”, 17 oktober
Lezing Els Kloek over haar boek “1001 Vrouwen in de 20e eeuw”. De 20ste eeuw was een tijd vol doorbraken voor en door vrouwen. 1001 vrouwen in de 20ste eeuw is een goudmijn van verhalen over opmerkelijke, krachtige en inspirerende vrouwen. De verzameling van 1001 vrouwenlevens zet de 20ste eeuw in een ander, completer licht en biedt een fascinerend beeld van de lange weg van emancipatie en roldoorbreking die vrouwen hebben afgelegd.

Lees meer…

Donderdag 17 oktober 2019 19.30 uur Gorechthuis (op verzoek van de spreker een ander aanvangstijdstip) Entree: € 7,00, leden Nut gratis.

Aanmelden tot 14 oktober 2019 door een mail te zenden aan geboektinharen@gmail.com met vermelding van uw naam, het aantal personen en welke lezing u wilt bijwonen.

Hein Bekenkamp en Geert Pruiksma: “Een leven vol rijtuigen” 24 oktober

Broodje met Hein Bekenkamp en Geert Pruiksma over hun boek ‘Een leven vol rijtuigen’ Het zestigjarig bestaan van het Nationaal Rijtuigmuseum op het Landgoed Nienoord in Leek vormde de aanleiding voor het uitbrengen van het boek ‘Een leven vol rijtuigen’. Daarin passeert het museum in 60 vertellingen over reizigers, paarden, koetsen, sleden en hun avonturen.

Lees meer…

Donderdag 24 oktober 12.00-13.00 uur, Bibliotheek Entree: € 7,00, inclusief broodjes en glas (karne)melk

Aanmelden:
1. tot 21 oktober 2019
2.door een mail te zenden aan geboektinharen@gmail.com
3. met vermelding van uw naam, het aantal personen en welke lezing u wilt bijwonen.

Twitter 
Mineke Bosch: “Strijd! De vrouwenkiesrechtbeweging in Nederland, 1882 – 1922“. 31 oktober
Mineke Bosch over Strijd! De vrouwenkiesrechtbeweging in Nederland, 1882 – 1922“ Op de laatste dag van de Maand van de Geschiedenis, donderdag 31 oktober, houdt Mineke Bosch bij Boomker een lezing over haar boek “Strijd! De vrouwenkiesrechtbeweging in Nederland, 1882 – 1922 “.

Lees meer…

Datum: donderdagavond 31 oktober Tijd: 20 uur Plaats: boekhandel Boomker Entree: 7 euro Aanmelden gewenst via boomkernieuws@boomker.nl

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.