Publiekscampagne tegen kindermishandeling van start

Aandacht voor de thema’s opvoeden, opgroeien en ouderschap

Tijdens de conferentie ‘De schaduwkanten van ouderschap’ in de Euroborg presenteerde wethouder Gijsbertsen, samen met WIJ Groningen en Veilig Thuis, de nieuwe publiekscampagne tegen kindermishandeling. De campagne richt zich dit jaar op de onderwerpen opvoeden, opgroeien en ouderschap. Het thema is ‘perfecte papa’s en mama’s bestaan niet’.

 

De campagne bestaat o.a. uit een postercampagne, een social mediacampagne en spotjes op OOGTV. In het magazine “Perfecte papa’s en mama’s bestaan niet” staan diverse waargebeurde opvoedverhalen van geïnterviewde inwoners. Dit magazine is breed verspreid binnen de gemeente. Op de landingspagina wij.groningen.nl/opvoeden staan verhalen, tips en verwijzingen naar het thema opvoeden en ouderschap.

Ook zijn er diverse activiteiten op scholen en WIJ-locaties binnen de gemeente. De week tegen kindermishandeling 2019 vindt plaats van 18 tot en met 24 november.

 

Wethouder Jeugd Mattias Gijsbertsen:” We richten ons met de publiekscampagnes ieder jaar op een ander thema. Dit jaar is dat opvoeden, opgroeien en ouderschap. De perfecte vader of moeder bestaat niet en opvoeden is niet makkelijk. Het is dan ook normaal dat veel van onze inwoners vragen hebben over opvoeden. We merken in de praktijk dat het niet gemakkelijk en gebruikelijk is om te praten over ouderschap en opvoeden. Met behulp van de campagne willen we aangeven dat inwoners met hun vragen niet alleen staan. We willen de drempel verlagen om in gesprek te gaan met familie, vrienden of WIJ Groningen over dit onderwerp. Laten we leren van elkaar.”

 

Activiteiten

Tijdens de week tegen kindermishandeling organiseren maatschappelijke partners diverse activiteiten rondom het thema. Op basisscholen in o.a. de Oosterpark, Corpus den Hoorn, Selwerd, Hoogkerk en Vinkhuizen gaan jeugdwerkers van WIJ Groningen in gesprek met kinderen over opgroeien in veiligheid. In Haren organiseert WIJ een netwerklunch met leerkrachten, hulpverleners, leidsters en docenten. De stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) organiseert een workshop voor ouders over moeilijkheden met opvoeden door de lector aanpak integrale kindermishandeling Susan Ketner.

 

In Zuidwolde presenteert de gemeente de voorstelling ‘voorkomen en aanpakken van Kindermishandeling’ voor fysiotherapeuten in de regio. De theatergroep het inspringtheater organiseert een interactieve voorstelling over opvoeden en opgroeien in het Noorderpoortcollege, vestiging Boumaboulevard. Het landelijke activiteitenoverzicht staat op de website weektegenkindermishandeling.nl

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.