Subsidie voor een groen dak

Inwoners van de gemeente Groningen kunnen subsidie aanvragen voor de aanleg van een groen dak. Dat is een dak waar planten op groeien. Subsidie aanvragen deed ook Miranda Abbring uit Glimmen, voor het dak van haar bedrijf Profeel mammacare. Miranda wil met haar groene dak een bijdrage leveren aan beter klimaat. Groene daken vangen namelijk fijnstof af, ze stimuleren de biodiversiteit, ze gaan langer mee dan gewone daken, houden regenwater vast en vertragen daarmee de piekafvoer tijdens hevige buien, ze reguleren de temperatuur van het gebouw en verkoelen zo de omgeving. Miranda hoopt dan ook dat het in de zomer minder warm wordt in haar bedrijfspand. Wil je ook een groen dak? Je kunt subsidie aanvragen voor een woonhuis, bedrijf of instelling. Kijk op deze website voor de mogelijkheden.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.