Wie helpt op 14 december met Bladruimen op de Begraafplaats?

Lang leve onze decembertraditie!

Een nuttige traditie, een goede gewoonte. Zoals elk jaar gaan we op de tweede zaterdag van december samen aan de slag om de overdaad aan bladeren op de Begraafplaats in Noordlaren op te ruimen. Zo’n veelkleurig bladerdek is eventjes prachtig, snel wordt het een grauwe smurrie. Dat doet geen recht aan de plek waar het prettig moet zijn om geliefden en naasten te gedenken. De afgelopen tijd is het baarhuisje opnieuw in de verf gezet en is de belettering bijgeschilderd van een aantal graven, waaronder die van de familie Van Oeckelen. Dit najaar wordt er flink gesnoeid en worden twee zieke bomen gerooid. Over een structurele oplossing voor het onkruid op de paden – sinds het verbod op Roundup – wordt nagedacht. Er zijn zeven mensen begraven het afgelopen jaar. Help nu mee het terrein winterklaar te maken – vele handen maken licht werk!

Vrijwilligers zijn vanaf 8.30 uur welkom op de begraafplaats aan de Pollseweg, achter De Rieshoek en de ijsbaan. Er is enig gereedschap, maar het is prettig als zoveel mogelijk mensen hun hark, bezem en/of bladblazer meenemen. Voor koffie, thee, koek en soep wordt gezorgd.
Aanmelding vooraf is niet nodig. Contactpersoon: bernardvandebeek@home.nl of 0650746263.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.