Lezingen Boomker januari 2020

Sini Dekker: Pionieren in Afrika, 10 januari
Sini Dekker vertelt bij Boomker over haar Roman “Pionieren in Afrika”. Sini Dekker heeft ruim vijftien jaar ervaring opgedaan in allerlei onderwijsprojecten in Ghana. Zij heeft daarnaast het land rondgereisd en veel projecten van allerlei stichtingen   bezocht. De verhalen die ze daar hoorde en haar eigen ervaringen hebben haar geïnspireerd tot het schrijven va “Pionieren in Afrika “.

Lees meer…

Datum: vrijdagavond 10 januari. Tijd: 20 uur    Plaats: boekhandel Boomker    Entree: gratis     Aanmelden gewenst via boomkernieuws@boomker.nl

Eveline Crone, Breinlessen uit de Pubertijd, 16 januari
Eveline Crone zal ons laten zien hoe veranderingen van onze hersenfuncties gekoppeld kunnen worden aan bijvoorbeeld het kunnen anticiperen, produceren en evalueren van complexe keuzes in het dagelijks leven.

Het accent zal daarbij liggen op jongeren tussen 12 en 25 jaar. Zij zal pubergedrag verklaren vanuit de hersenontwikkeling,

Lees meer…

Donderdag 16 januari, 19.30 uur, Gorechthuis (let op aanvangstijdstip) € 7,00, leden Nut op vertoon lidmaatschapskaart gratis. Er wordt veel belangstelling verwacht voor deze lezing. Om niemand teleur te stellen wijken we zo nodig uit naar de kerkzaal waar de geluidinstallatie sterk is verbeterd.

Aanmelden:
1. tot 15 januari 2020
2. door een mail te zenden aan geboektinharen@gmail.com
3. met vermelding van uw naam, het aantal personen en welke lezing u wilt bijwonen

Meer informatie op: www.deagendavanharen.nl

Twitter 
Harry van Velsen, Mondriaan en woorden bewegen, 23 januari
Broodje met dichter Harry van Velsen.
Mondriaan en woorden bewegen “Vanuit mijn woning in Groningen kijk ik uit op de Mondriaanstraat. Ik werd benieuwd naar wie Piet Mondriaan (7 maart 1872 – 1 februari 1944) heeft willen zijn en zocht hem op in zijn uitspraken en zijn werken. Zowel zijn uitspraken als zijn werken geven betekenis aan de wereld om hem heen, vooral de oneindigheid van die wereld, de onafheid.

Lees meer…

Donderdag 23 januari 2020 , 12.00-13.00 uur, Bibliotheek Entree: € 7,00, inclusief broodjes en glas (karne)melk

Aanmelden
1. tot 21 januari
2. door een mail te zenden aan geboektinharen@gmail.com
3. met vermelding van uw naam, het aantal personen en welke lezing u wilt bijwonen

Meer informatie op: www.deagendavanharen.nl

Jelle Landstra: Diplomatie op klompen. 24 januari
Harenaar en voormalig landbouwattaché Jelle Landstra houdt bij Boomker een lezing over zijn boek “Diplomatie op klompen “. Hij schreef dit boek samen met drie collega-landbouwattachés ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de dienst.

Lees meer…

Datum: vrijdag  24 januari      Tijd: 20.00 uur    Plaats : boekhandel Boomker    Entree: gratis    Aanmelden gewenst via boomkernieuws@boomker.nl

Twitter 
Guus Middag: gedichten lezen, 30 januari
Donderdag 30 januari is het Gedichtendag, wat tegelijk de feestelijke opmaat vormt voor de landelijke Poëzieweek. Ter gelegenheid daarvan is essayist, columnist en vertaler Guus Middag diezelfde donderdagavond te gast bij Boomker Boeken. Hij verzorgt een optreden rondom zijn boek ‘De wereld is weer plat, ja – De poëzie van tegenwoordig’.

Lees meer…

Datum: donderdag 30 januari
Tijd: 20.00 uur
Plaats: Boomker Boeken, Raadhuisplein 7, Haren
Entree: € 5,00
Reserveringen via boomkernieuws@boomker.nl

Lezingen Forumbibliotheek Haren
Op verzoek van de Forumbibliotheek Haren maken wij u graag attent op de volgende activiteiten:

1. Cursus Kunstmatige intelligentie. Een basiscursus over kunstmatige intelligentie, waarin je kennis maakt met de belangrijkste termen, ontwikkelingen of momenten. Dinsdag 14 januari van 13.00 – 15.00 uur.

Lees meer en aanmelden…

2. Die machtige vrouwen in de 16e eeuw. Serie van drie lezingen. 31 januari, 14 februari en 6 maart.

Lees meer en aanmelden …

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.