CO2-compensatie mogelijk via Voedselbos te Glimmen

Voedselbos te Glimmen biedt nu de mogelijkheid om de CO2 uitstoot van je reis met vliegtuig, auto of trein te compenseren. Hiermee kunnen noorderlingen lokaal iets terug te doen voor het milieu door bomen te laten planten op projecten in de regio.

 

Als je vliegt, autorijdt en zelfs als je met de trein gaat stoot je met je reis CO2 uit. CO2 is een van de broeikasgassen in de lucht die zorgt voor opwarming van de aarde. Zoals voor veel mensen bekend zorgt dit o.a. voor het smelten van de poolkappen, een stijgende zeespiegel en extreme weersomstandigheden. Door dit CO2 compensatie initiatief van Voedselbos te Glimmen kan iedereen zijn steentje bijdragen voor een beter klimaat door het aanplanten en behouden van bomen.

 

Voedselbos te Glimmen wordt ontwikkeld op een voormalige boomkwekerij. Hier staan nog veel grote laanbomen die teveel zijn of geen voedsel produceren, zoals lindes, eiken, berken en haagbeuken. Als we deze bomen niet op een andere plek in de regio kunnen herplanten gaan ze in de versnipperaar en dat zou doodzonde zijn.

 

Met dit CO2-compensatie-initiatief zamelt Voedselbos te Glimmen geld in om de laanbomen te herplanten in de volle grond op maatschappelijke projecten in de regio. Volwassen bomen nemen veel meer CO2 op dan jonge aanplant die bij veel andere boomplant initiatieven worden gebruikt.  Ze zorgen bovendien voor een prachtig beeld en voor een leefbaar klimaat. Daarom willen we graag met jullie steun deze bomen behouden.

 

CO2 compensatie kan al vanaf 10 euro. Bekijk onze website voor meer informatie en de mogelijkheden: www.voedselbosglimmen.nl/co2-compensatie.

 

Daarnaast zijn wij ook op zoek naar nieuwe maatschappelijke projecten die grote kunnen gebruiken. Weet je een project waar deze bomen herplant kunnen worden? Laat het ons weten.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.