Gemeente investeert in kwaliteit schoolgebouwen

De gemeente Groningen investeert de komende jaren miljoenen euro’s om de schoolgebouwen in de gemeente een stevige kwaliteitsimpuls te geven. Wethouder onderwijs Carine Bloemhoff: “Goede huisvesting levert een belangrijke bijdrage aan het geven van goed onderwijs en zorgt voor een prettig leer- en werkklimaat voor onze leerlingen en leerkrachten.”
De plannen voor de investeringen in de gebouwen voor primair, speciaal en voortgezet onderwijs zijn vastgelegd in het Integraal huisvestingsplan: ‘Investeren in onderwijs’. Dit geeft nu voor het eerst een doorkijk in maatregelen voor de komende 20 jaar (2020 tot 2039). In de eerste periode (tot en met 2023) gaat het om 18 schoolgebouwen waar (vervangende) nieuwbouw, verbouw of uitbreiding gerealiseerd wordt. Hiermee is een gemeentelijke investering van circa 60 miljoen euro gemoeid.

Lees ook het nieuwsbericht op onze website of bekijk de plannen per school voor de komende vier jaar.

 

Quintusschool Glimmen:

Bouwjaar 1930
Nieuwe Schoolweg 6
bestuur Baasis
Maatregel Uitbreiding
startjaar 2021
Renovatiejaar 2012

 

bron

 

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.