Inwoners kunnen straks zelf onderwerpen op agenda gemeenteraad zetten

De gemeenteraad gaat het anders doen. De vergader- en werkwijze van de 45 raadsleden gaat op de schop. En inwoners kunnen straks zelf ook onderwerpen op de agenda van de gemeenteraad zetten. Dat heeft de raad woensdag 29 januari besloten. De raad heeft altijd zelf bepaald waarover er wordt vergaderd. Maar straks kunnen ook inwoners onderwerpen die zij belangrijk vinden op de agenda van de raad zetten. Daar moeten ze dan wel minimaal 50 handtekeningen voor hebben verzameld.

De nieuwe werk- en vergaderwijze gaat op 1 mei in. Rond de vergaderingen op woensdag kunnen inwoners ook een marktkraam in het stadhuis inrichten om aandacht van raadsleden voor hun onderwerp of organisatie te vragen. Tijdens de verbouwing van het stadhuis is dat in het tijdelijke onderkomen aan de Radesingel. Lees meer op onze website.

bron

 

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.