Kap en herplant bomen langs fietspad Noordlaren – Onnen

Een boomverzorgingsbedrijf onderzoekt in opdracht van de gemeente de bomen langs het fietspad tussen Onnen en Noordlaren. Uit dit onderzoek blijkt dat twaalf bomen zijn beschadigd. Dit is gebeurd tijdens werkzaamheden aan het fietspad, langs de doorgaande weg tussen Onnen en Noordlaren.

De zogenaamde steunwortels zijn beschadigd. Deze wortels zijn essentieel voor de bomen. Door de beschadiging is er sprake van instabiliteit. Door deze beschadiging zijn de 12 bomen dusdanig instabiel geworden, dat deze helaas moeten worden gekapt.

In overleg met dorpsbelangen van Noordlaren én Onnen, maakte de gemeente een plan voor de kap. Maar vooral ook voor de herplant van nieuwe bomen. Midden februari starten de werkzaamheden. Deze duren tot ongeveer begin maart.

De direct aanwonenden ontvangen een brief over de werkzaamheden. Daarbij zit een tekening waarop staat waar de werkzaamheden zijn.

bron

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.