Lezingen en activiteiten maart Boomker boeker

Annejet van der Zijl: interview en signeren, 7 maart
We openen de Boekenweek (7 t/m 15 maart) zeer feestelijk met een bezoek van Annejet van der Zijl, die dit jaar het Boekenweekgeschenk schreef. In Leon & Juliette reconstrueert Van der Zijl een waargebeurde negentiende-eeuwse liefdesgeschiedenis die alles trotseert, tot de vergetelheid aan toe. Neerlandicus Johan Hooge zal de schrijfster kort interviewen, waarna Van der Zijl haar boeken zal signeren.

Lees meer…

Zaterdag 7 maart 2020, 15.00-16.30 uur
Boekhandel Boomker
Gratis entree, aanmelden gewenst via boomkernieuws@boomker.nl

Gerard Koning: pelgrimage van Florence naar Rome. 27 februari

Broodje met Harener Gerard Koning, die pelgrimeerde van Florence naar Rome

Lees meer…

Donderdag 27 februari 2020, 12.00-13.00 uur, Bibliotheek Entree: € 7,00, inclusief broodjes en glas (karne)melk

Aanmelden
1. tot 24 februari 2020
2. door een mail te zenden aan geboektinharen@gmail.com
3. met vermelding van uw naam, het aantal personen en welke lezing u wilt bijwonen

Meer informatie op: www.deagendavanharen.nl

Twitter 
Mariët Meester: Pingping,
27 februari
Half februari verschijnt Pingping, de achtste roman van Mariët Meester. Ter gelegenheid daarvan komt Meester op donderdag 27 februari vertellen over haar nieuwste boek.
Pingping vertelt het verhaal van een jonge vrouw die in de transportsector werkte en zich realiseerde dat ze met haar activiteiten alleen maar rotzooi verspreidde. Ze gaat in een woonwagen op een boerenerf wonen. Daar wil ze overdenken hoe ze wil leven, maar al snel wordt ze geconfronteerd met mensen die zo veel mogelijk ‘pingping’ willen binnenslepen.Lees meer…

Donderdag 27 februari, 20.00 uur
Boekhandel Boomker, Raadhuisplein 7, Haren.
Gratis entree.
Aanmelden via boomkernieuws@boomker.nl

Rodaan Al Galidi: Holland, 13 maart

De Iraaks-Nederlandse schrijver en zelfverklaard ‘Asielzoeker des Vaderlands’ Rodaan al Galidi komt vier jaar na het verschijnen van zijn bestseller Hoe ik talent voor het leven kreeg met een vervolg op zijn schrijnende roman over het zeer langdurige verblijf in een asielzoekerscentrum van de Iraakse Semmir Karim. Karim heeft eindelijk een verblijfsvergunning en komt terecht in het ‘echte’ Holland. Holland is het verhaal van een jongeman op zoek naar zichzelf en ‘thuis’.

Lees meer…

Vrijdag 13 maart 2020, 20.00 uur
Boekhandel Boomker
Entree: € 5-, aanmelden via boomkernieuws@boomker.nl

Twitter 
Geert Zijlstra: Wereldverteldag, 20 maart
Broodje met Geert Zijlstra van vertelgroep ‘Kom op verhoal’. Jaarlijks op 20 maart tijdens ‘Wereldverteldag’ (World Storytelling Day) worden wereldwijd door verhalenvertellers in alle mogelijke talen en op iedere denkbare plaats verhalen verteld.

Lees meer…

Datum: 20 maart 12.00-13.00 uur, Bibliotheek
Entree: € 7,00, inclusief broodjes en glas (karne)melk

Aanmelden
1. tot 18 maart 2020
2. door een mail te zenden aan geboektinharen@gmail.com
3. met vermelding van uw naam, het aantal personen en welke lezing u wilt bijwonen

Meer informatie op: www.deagendavanharen.nl

Heiko Jan Mein: atomen en kwantummechanica, 20 maart

Heiko Jan Mein over atomen en kwantummechanica. We kunnen ons een leven zonder elektronische apparatuur als laptops, smartphones en elektrische auto’s nauwelijks meer voorstellen. Daarnaast leunen het huishouden, de industrie en de gezondheidszorg zwaar op chemische verbindingen en materialen.

Lees meer…

Vrijdag 20 maart 2020, 20.00 uur
Boekhandel Boomker
Gratis entree, aanmelden via boomkernieuws@boomker

Twitter 
Lezingen Forum en Geboekt in Haren
De volgende lezingen van ‘t Forum en Geboekt in Haren bevelen we aan:

Elena Bronnikova: “De Trans-Siberische spoorlijn, IJzeren ruggengraat van Rusland”. “Het achtste wereldwonder”, zo werd de Trans-Siberische spoorlijn bij zijn oplevering in het begin van de 20e eeuw genoemd.
3 maart 2020.
Lees meer…

Prof. Dr. Ciska Wijmenga en Jackie Dekens: Lifelines, onze Noordelijke trots, een kijkje achter de schermen van LIfelines. Lifelines draagt bij aan het doel om mensen in de toekomst gezonder oud te laten worden. Dat doen we door van een grote groep deelnemers allerlei gegevens en lichaamsmaterialen zoals urine, bloed en haar te verzamelen en dit beschikbaar te stellen aan onderzoekers. 16 maart.
Lees meer…

Bekijk ook eens de agenda van Glimmen.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.