Mariska Sloot sluit hoofdstuk Stad af en neemt afscheid van de gemeenteraad

Mariska Sloot, raadslid van de Stadspartij Groningen, geeft per direct haar zetel in de gemeenteraad op. ”Na tien jaar als een leeuw te hebben gevochten voor het mij zo dierbare Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren mis ik motivatie om mij voor deze raad in te zetten. Ik kom daarom tot de conclusie dat het tijd wordt om een andere weg in te slaan.” Sloot wordt opgevolgd door René Stayen.

Mariska Sloot was één van de oprichters van Gezond Verstand Haren en zat sinds 2010 in de gemeenteraad van Haren voor die partij. Na de verkiezingen van 2014 werd zij wethouder. “Zoals iedereen weet was de gedwongen herindeling van de gemeentes Groningen, Haren
en Ten Boer zeer tegen de zin van Gezond Verstand Haren en de meerderheid van de bevolking van Haren. Ik had gehoopt dat een rol als volksvertegenwoordiger in de nieuwe gemeente mij de mogelijkheid kon bieden om Haren te helpen beschermen tegen rigoureuze
maatregelen die voortvloeien uit deze herindeling. Helaas is gebleken dat ik daar geen meerwaarde kan bieden.”

Fractievoorzitter Amrut Sijbolts van de Stadspartij vindt het erg jammer dat Sloot vertrekt, maar respecteert haar besluit: “Mariska zet zich altijd met veel energie ergens voor in. De mensen in Haren zullen dat bevestigen. De nieuwe gemeente kan wel wat van die energie
gebruiken, maar ik snap dat het er nu even niet in zit.” René Stayen is als voormalig fractievoorzitter van Algemeen Belang Ten Boer een ervaren kracht als het gaat om de lokale politiek. “Mijn speciale aandacht zal gaan naar de integratie van de buitengebieden en dorpen en het uitvoeren van de bij de herindeling gemaakte afspraken. Vooral het behoud van de voorzieningen en de identiteit van de buitendorpen
moet geborgd worden. Verder wil ik mij bezighouden met de aardbevingsproblematiek. De behandeling daarvan gaat nog steeds veel te traag en te bureaucratisch.” Na zijn installatie wordt Stayen meteen het langstzittende raadslid van de gemeenteraad.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.