Praat mee over de toekomst van Haren, Onnen, Noordlaren en Glimmen

Het afgelopen jaar sprak dorpswethouder Philip Broeksma met veel mensen in Haren, Onnen Noordlaren en Glimmen. Zo sprak hij onder andere met buurt- en dorpsbelangen, verenigingen, ondernemers en inwonersinitiatieven. Tijdens de gesprekken kwamen er vaak mooie ideeën over de toekomst van het gebied op tafel. De gemeente wil hier graag verder mee gaan. We zijn dan ook nieuwsgierig naar jouw ideeën: wat vind jij belangrijk? Daarom willen we alle inwoners in gebied Haren de gelegenheid geven hun ideeën of gedachten met ons te delen.

Binnenkort gaat het gebiedsteam met een groep inwoners bijeenkomsten voorbereiden. Deze inwoners worden de ambassadeurs. Voel jij je ook ambassadeur voor je woonomgeving en wil je meedoen? Stuur dan voor 19 februari een e-mail.

In de bijeenkomsten nodigt de gemeente alle inwoners van gebied Haren uit om mee te praten over hun leef-, woon- en werkomgeving. We organiseren ongeveer tien bijeenkomsten voor de verschillende buurten en dorpen. Deze zijn in april en mei.

Zodra alle ideeën zijn opgehaald, kiezen we samen met inwoners de prioriteiten. Hierbij letten we uiteraard op de belangrijkste zaken, de uitvoerbaarheid en de betaalbaarheid. Op deze manier bepalen de inwoners en de gemeente met elkaar hoe de toekomst eruit gaat zien. De gekozen ideeën geven we vervolgens een plek in het gebiedsprogramma en de gebiedsbegroting voor de komende jaren.

Wil je ook meepraten? Denk dan alvast na over je dromen, de kansen die je ziet of welke verbeteringen en mooie projecten we kunnen uitvoeren in jouw omgeving.

bron

 

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.