Geen NS treinen 6 mei t/m 3 juni

Er zijn diverse werkzaamheden aan het spoor tussen Haren en Groningen van 6 mei t/m 3 juni. De NS zet bussen in tussen Groningen en Assen. Wil je via het station Haren reizen ga dan via het transferium in Haren.

Wanneer

woensdag 6 mei t/m woensdag 3 juni

Oorzaak

werkzaamheden

Vanaf 5 juni neemt ProRail het nieuwe opstelterrein De Vork bij Haren in gebruik. Vanaf dat moment worden treinen daar geparkeerd, schoongemaakt en onderhouden. Nu gebeurt dat nog op het opstelterrein aan de zuidzijde van station Groningen. Het oude opstelterrein wordt gebruikt voor de vernieuwing van station Groningen en de ontwikkeling van de zuidzijde.

Het nieuwe opstelterrein is zo goed als klaar. Tijdens de treinvrije periode sluit ProRail de sporen en bovenleiding van het opstelterrein aan op de bestaande sporen naar Assen en Winschoten. Ze werken hier zowel overdag als ’s nachts. Kijk voor meer informatie op de website van Groningen Spoorzone.

Advies

U kunt gebruikmaken van de bussen

  • vanaf woensdag 6 mei 12.00 uur rijden er NS-bussen tussen Groningen en Assen; reis van/naar Groningen Europapark via station Groningen
  • reis van/naar Haren via het OV Transferium langs de A28; er rijden pendelbussen tussen het OV Transferium en station Haren

Extra reistijd

een kwartier tot drie kwartier

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.