Groningen Duitse garnizoensstad 1940 – 1945

Het boek Groningen Duitse garnizoensstad 1940 – 1945  is gedrukt. Het boek telt 316 pagina’s en rijk geïllustreerd. Formaat is 24 x 17 cm met omslag in kleur. Veel over de Duitsers die hier hebben gewerkt en verbleven. Wat ze deden en hoe het garnizoen zich na de invasie spectaculair uitbreidde. Iets wat weer gevolgen had voor de bevolking. Aan het eind van de bezetting zat de stad overvol met allerlei vluchtelingen aan het eind van haar krachten. Maar de Duitsers namen hun maatregelen om de stad te gaan verdedigen.

Een uitgebreid hoofdstuk gaat over hert rangeerterrein te Onnen, het verzet op het terrein en een overzicht over de vele luchtaanvallen op Haren en omgeving. Het rangeerterrein was daarmee het meest beschoten stukje van het noorden.  Het boek verhaalt hoe voor de eerste keer in juni  1940 een eenzaam Engels toestel boven Glimmen verscheen en enkel nog maar één lichtkogel uitgooide om  de omgeving  te verkennen.

Een ander hoofdstuk gaat in op de vele graafwerkzaamheden in het najaar van 1944 in Haren en de gevolgen ervan.  Tenslotte een stuk over het verblijf van Duitse soldaten in het dorp  die oa met mini aanvals duikbootjes in het vm. blindeninstituut aan de Rijksstraatweg bivakkeerden.   En nog veel meer.  Deze bootjes op grote aanhangwagens hebben ook in het Quintesbos gestaan op de zandlaan.

De verkoopprijs is 24,50 euro inclusief verzendkosten.

Het boek is te bestellen op de volgende link:    http://www.sdwboeken.nl/contact/

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.