Waterhuizerbrug vanaf 6 juli zes weken gestremd

De Waterhuizerbrug in Waterhuizen is van maandag 6 juli tot uiterlijk vrijdag 14 augustus gestremd voor gemotoriseerd verkeer. De brug over het Winschoterdiep krijgt in de zomervakantie een grote opknapbeurt. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen de brug tijdens de stremming blijven gebruiken.

 

Groot onderhoud

De Waterhuizerbrug krijgt een grote onderhoudsbeurt. De brug wordt schoongemaakt, krijgt een nieuwe verflaag en de draaiende delen van de brug worden gesmeerd. Het stalen brugdek, betonnen delen van de brug en slechte delen asfalt rondom de brug worden gerepareerd. De houten damwand in de berm van het fietspad is verrot en wordt vervangen door betonnen delen.

Weersafhankelijk

De werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van weer en temperatuur. Bij gunstige omstandigheden kan het zijn dat de werkzaamheden eerder zijn afgerond.

(Brom)fietsers, voetgangers en scheepvaart

(Brom)fietsers en voetgangers kunnen de brug tijdens de stremming blijven gebruiken. Ze kunnen hinder ondervinden, omdat het voor de veiligheid soms nodig is om het verkeer tijdelijk stil te zetten. De brug wordt tijdens de stremming bediend voor de scheepvaart. De wachttijd voor de scheepvaart is maximaal twee uur.

Omleiding

De Doctor E.H. Ebelsweg (N860) is afgesloten ter plaatse van de brug. Het verkeer wordt omgeleid via de zuidelijke ringweg. Verkeer vanuit Haren in de richting van Waterhuizen kan het beste de route Hoogezand volgen en daarbij op de A7 afrit 39 (Westerbroek) nemen. Verkeer uit de richting Hoogezand wordt via de Winschoterweg en Europaweg omgeleid via afrit 38 (Groningen-Zuidoost).

Bron

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.