Nieuwe fase stem van Groningen (2)

Op de ingediende ideeën voor de Groen Parel kunnen inwoners van het gebied van de voormalige gemeente Haren hun steun uitpreken voor de verschillende ideeën. De steuncampagne is om te kijken hoe inwoners van het gebied over elkaars ideeën denken. De ideeën met de meeste steun worden door de gemeente gecontroleerd op juridische en financiële haalbaarheid. De ideeën die het meest gesteund zijn én aan de wettelijke en financiële haalbaardheids-eisen voldoen, gaan door naar de stemronde. Er kan tot 11 oktober steun worden gegeven op meerdere ideeën.

De komende dagen zullen we hier ideeën voor Glimmen aan onze lezers voorstellen.

Idee van de dag:

Hondenpoep vrije omgeving Quintusschool & moestuin

Om de Quintusschool ligt veel groen, waar de kinderen van de school graag spelen. Helaas lopen er ook zeer regelmatig mensen met hun hond, waardoor er hondenpoep komt te liggen rondom de school. Dit is voor de kinderen erg vervelend. In de leerlingenraad van de school hebben de kinderen dit probleem als prioriteit aangegeven: hier moet wat aan gedaan worden.

Daarnaast lijkt het de kinderen leuk om een (groenten-) tuintje te realiseren, maar omdat er nogal eens jeugd om de school hangt durven we hier geen geld in te steken. Wanneer we een tuintje zouden kunnen afsluiten geeft dit wel mogelijkheden. Dus niet het hele plein afsluiten (want het is belangrijk voor de kinderen in Glimmen dat ze ook in de weekenden en vrije momenten gebruik kunnen maken van de toestellen op het schoolplein), maar een stuk van het groen om het schoolplein afbakenen voor een tuin. Link…

Dit idee vinden wij goed te combineren met:

Hondenpoepbakken in Glimmen

Wij, maar tevens ook de meeste bewoners, zouden het een goed idee vinden om hondenpoepbakken te plaatsen op plekken waar er veel honden worden uitgelaten. 
Waarom? Omdat er steeds vaker honden worden uitgelaten op speelvelden /trapveldjes waar kinderen proberen te spelen.

Bovendien bestaan deze hondenpoepbakken zo in de meeste “schone” dorpen en steden waar de hondenbezitsters de uitwerpselen in die bak deponeren. Maar dat gebeurt in ons dorp dus nog niet helaas, met alle gevolgen van dien, veel stank en overlast, omdat kinderen er niet kunnen spelen. Het gaat dus om het speelveld aan de Beukenlaan t/o de nummers 33 t/m 55, maar tegelijk ook aan de achterkant waar een brandgang loopt, daar worden ook honden uitgelaten. Wat de kosten betreft heb ik nagezien en komt op zo’n €300 p/st. Indien er 4 kunnen worden geplaatst komt dat neer op €1200. Is incl. het plaatsen door de Gemeente. Link…

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.