NIEUWE FASE STEM VAN GRONINGEN (3)

Op de ingediende ideeën voor de Groen Parel kunnen inwoners van het gebied van de voormalige gemeente Haren hun steun uitpreken voor de verschillende ideeën. De steuncampagne is om te kijken hoe inwoners van het gebied over elkaars ideeën denken. De ideeën met de meeste steun worden door de gemeente gecontroleerd op juridische en financiële haalbaarheid. De ideeën die het meest gesteund zijn én aan de wettelijke en financiële haalbaardheids-eisen voldoen, gaan door naar de stemronde. Er kan tot 11 oktober steun worden gegeven op meerdere ideeën.

De komende dagen zullen we hier ideeën voor Glimmen aan onze lezers voorstellen.

Idee van de dag:

Natuurbeleving Drentsche Aa te Glimmen

Doel Een plek voor natuurliefhebbers, vogelaars, wandelaars, fietsers om te verstillen en te verwonderen… een plek om volop van de schoonheid van de Drentsche Aa in Glimmen te genieten.

Nevendoel: natuureducatie voor de jeugd. Link…

Dit idee vinden wij goed te combineren met:

Uitzichtsvlonder aan de Drentsche Aa

Zelf ooit in het wild een bever ontmoet? Of een felgekeurde ijsvogel zien langsscheren? Of een visarend vlak voor je neus een vis uit het water zien vangen? Met de realisatie van een ruime uitzichtsvlonder aan de Drentsche Aa is het mogelijk voor mensen uit Glimmen, Haren, Groningen en omstreken dit aan den lijve te ervaren. Bovendien wordt met deze vlonder een cultuurhistorische locatie van de ondergang gered. De nieuwe vlonder komt namelijk op de plaats van de oude vlonder van het 80 jaar oude botenhuis, waar de bekende schrijver Johan Fabricius nog heeft zitten schrijven en tekenen. Daarom alleen al moet deze vloner behouden blijven voor toekomstige generaties! Link…

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.