Gemeente of Noordelijk Belastingkantoor in de fout

De inwoners van de voormalige gemeente Haren kregen op 28 november 2020 de aanslag Diftar over het jaar 2019. Normaal krijgen de inwoners van Haren deze aanslag in het begin van het jaar. De gemeente Groningen heeft in maart 2020 besloten om de aanslagen niet te versturen in verband met Corona en de aanslag later vanaf juli 2020 te versturen. Door een technische storing is dit later geworden en ontvangen de inwoners van Haren deze aanslag nu pas. De aanslag Diftar over het jaar 2020 ontvangt u wel aan het begin van 2021.

Na flink wat meldingen op sociale media heeft het Noordelijk Belastingkantoor laten weten dat er inderdaad een rekenfout is gemaakt in de nota´s van Diftar 2019. “De gemeente en wij zijn inmiddels druk bezig om uit te zoeken waardoor de fout is ontstaan, we zullen op korte termijn een brief sturen met een gecorrigeerde nota”.

Heb jij je nota al nageteld? En klopte die van jou wel?

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.