Start van bladruimseizoen in Haren

Het ‘bladseizoen’ is weer begonnen. Medewerkers van de wijkposten zijn tot aan de kerst weer druk bezig met het opruimen van gevallen bladeren. Meilof Feiken, teamleider van ‘team Groen’ van de afdeling Stadsbeheer: “In Haren ligt het meeste blad. We zijn hier wel een week bezig de bladeren op te ruimen.” Bladruimen is een klus die moet gebeuren, want: “Veel bladeren verteren niet. De weg wordt glad, het fietspad wordt glad. Dan ga je onderuit. Blad kun je niet laten liggen.”

Egels
Kunnen bewoners helpen? Meilof: “Ze helpen ons het meest als ze hun eigen blad opruimen. Bewoners gooien soms ook hun eigen bladeren op bulten langs de weg. Hebben wij net het blad uit de openbare ruimte weggehaald, komen er weer bulten bij. Dat geeft ons extra werk. Wij zien dus het liefst dat bewoners hun eigen blad verwerken tot compost. Of dat ze bulten maken in hun tuin. Dat is goed voor de overwintering van egels.”

Hoe gaat het bladruimen in zijn werk? En wat wordt er met het blad gedaan? Lees alles over Trilo’s, Ravo’s en de groffe bek van Panda’s op onze website.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.