Wandelroute langs monumentale panden Glimmen

Vanwege het coronavirus moeten we allemaal zoveel mogelijk thuis blijven. Een wandeling maken mag, maar vermijd drukke plekken. Wandel bijvoorbeeld de route langs de monumentale panden van Glimmen, uit het programma van ‘oktober: Maand van de Groninger Geschiedenis’. De route is ongeveer 10 kilometer lang en begint op de Rijkstraatweg.

Glimmen kent ongeveer 25 panden die zijn aangemerkt als gemeentelijk of rijksmonument. Het waren vaak de huizen van notabelen of artsen. Een speciale wandelroute laat je kennismaken met deze bijzondere en indrukwekkende gebouwen. Bij ieder pand staat een korte beschrijving van de kenmerken van het gebouw en wordt verteld wie er woonden. Een deel van de panden is gebouwd in Amsterdamse school-stijl, maar ook andere bouwstijlen zijn te ontdekken. Kijk voor meer informatie op de website Maand van de Groninger Geschiedenis.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.