Geen grote zonneparken in landelijk gebied

De gemeente Groningen heeft het concept ‘Beleidskader Zonneparken in gemeente Groningen’ gepubliceerd. In het kwetsbare landschap van de Hondsrug van Haren wil de gemeente op 9 plekken zonneparken met een omvang tot 10 ha toestaan. Stichting Landelijk Gebied Haren heeft samen met Dorpsbelangen Onnen, Glimmen en Noordlaren en Burgercomité Haren een reactie opgesteld op het beleidskader zonneparken. De  bewoners- en landschapsorganisaties roepen de bewoners van de voormalige gemeente Haren op een reactie te sturen naar College van B&W, een voorbeeldbrief is beschikbaar op de website van Stichting Landelijk Gebied Haren. Op zes januari sluit de inspraakperiode voor de plannen van de gemeente Groningen.

 

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.