Noordelijk Belastingkantoor weer in de fout?

De inwoners van de voormalige gemeente Haren kregen op 28 november 2020 de aanslag Diftar over het jaar 2019. Na flink wat meldingen op sociale media heeft het Noordelijk Belastingkantoor laten weten dat er inderdaad een rekenfout is gemaakt in de nota´s van Diftar 2019. Vlak voor kerst viel de verminderingsbeschikking van het Noordelijk Belastingkantoor op de mat.  Wederom zijn er berichten van inwoners van de voormalige gemeente Haren dat de beschikking niet klopt.

Voor de inwoners van de voormalige gemeente Haren gaat er nogal wat veranderen aan de manier hoe we omgaan met ons afval. Vanaf 1 januari betalen we een vast bedrag per persoon in je huishouden. Heb je een extra grijze of groene container? Daar ga je vanaf 1 januari extra voor betalen, wil je van deze container af? Neem dan contact op met de gemeente. Afval scheiden zoals je gewend bent, stopt helaas ook. Alles mag straks ongesorteerd in de grijze container. Er komt een overgangsjaar waarin je nog steeds welkom bent bij de milieustraat aan de Van Maerlantlaan 1 (Westersedrift). Vanaf 1 januari mag je 4 keer per kalenderjaar gratis grofvuil brengen bij de Duinkerkenstraat 99. Kom je vaker, dan moet je daarvoor betalen. Chemisch afval, ijzer, flessenglas, papier, elektrische apparaten en zonnepanelen kunt je altijd gratis brengen. Bouw- en sloopafval, auto- en tractorbanden vallen niet onder grof vuil en daar moet je altijd voor betalen.

 

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.