Nog 44 grote lindebomen te koop bij Voedselbos te Glimmen

Tot half maart kan iedereen nog een of meer van de 44 lindebomen kopen op Voedselbos te Glimmen. De lindebomen zijn zo’n zeven meter hoog, echte klimaatreuzen, en zijn een aanwinst voor iedere oprijlaan, grote tuin, bedrijfsterrein of landgoed. De bomen kosten afhankelijk van de maat tussen de €150 en €200. De opbrengst is bedoeld voor het leggen van de fundering van het nieuw te bouwen educatieve centrum in Glimmen.

“Eigenlijk een koopje”, zegt een van de initiatiefnemers, Marlies Duran. “Normaal kost een lindeboom van dat formaat zo’n € 600- €700, maar omdat deze bomen moeten wijken voor andere voedselbossoorten, geven we een behoorlijke korting. De bomen worden professioneel gerooid en komen met een grote kluit. Dat is bij de prijs inbegrepen. Ook voor het transport en het planten werken we samen met een professioneel hoveniersbedrijf. Dat is wel voor kosten koper, maar als we alle bestellingen kunnen verzamelen, kan dat op z’n voordeligst”.

Dat bomen goed zijn voor het klimaat weet zo langzamerhand iedereen. Bomen zuiveren de lucht, zorgen voor schaduw, beperken wateroverlast, leveren humus door hun blad en zijn een toevluchtsoord voor vogels. Maar wat veel mensen niet weten is dat een lindeboom, zeker zo’n grote, nog veel meer opbrengst heeft. Het is namelijk een echte voedselbosboom. Het jonge blad is eetbaar, van de lindebloesem kun je thee maken en ook de bijen zijn gek op de lindebloesem. Dus ook voor de biodiversiteit een aanwinst.

Snelle beslissers kunnen op afspraak woensdag 24 of vrijdag 26 februari van 13:00-17:00 lindes komen uitzoeken aan de Meentweg 22a In Glimmen (tegenover nummer 17). Als dat niet lukt bel dan met Marlies op 06-404 867 14 voor een andere afspraak of een mail sturen naar contact@voedselbosglimmen.nl.

Heb je geen plek voor een grote lindeboom, maar wil je toch bijdragen aan het klimaat en het vergroenen van de regio? Kijk dan naar onze donatiemogelijkheden voor CO2 compensatie of Plant een boom op onze website. Meer weten over Voedselbos te Glimmen, het nieuw te bouwen educatieve centrum en onze activiteiten? Kijk dan op www.voedselbosglimmen.nl

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.