Actie voor bezwaarprocedure tegen afvalstoffenheffing

Het Burgercomité Haren wil dat Harenaren massaal bezwaar gaan maken tegen de aanslag van het ozb, riool- en afvalstoffenheffing. Het Burgercomité is een actie gestart.

De lastenstijging van ruim dertig procent is een grote groep Harenaren, waaronder de leden van het Burgercomité, in het verkeerde keelgat geschoten. De inwoners voelen zich niet gehoord door de politiek, zowel voor als na de herindeling. Het wil daarom een gespecialiseerd bedrijf inhuren om, namens een grote groep Harenaren, een collectief bezwaar in te dienen en te verdedigen tijdens een hoorzitting.

Als tenminste 500 inwoners van Haren zich aanmelden bij het comité, kost zo’n bezwaar niet veel geld per indiener en als het bezwaar wordt toegekend, moet de gemeente de kosten betalen.

Het Burgercomité wil daarom, vóór 12 maart aanstaande, een groep van 500 inwoners bij elkaar hebben die mee willen doen aan de collectieve actie. Daarnaast is het comité op zoek naar inwoners met administratieve en boekhoudkundige ervaring om de actie verder op touw te zetten. Aanmelden kan op diftarharen@ziggo.nl.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.