Glimmen gaat strijd aan met eikenprocessierups

Het idee om nestkasten te plaatsen in de voormalige gemeente Haren in strijd tegen de eikenprocessierups door dorpsgenoot Robert Mulder samen met zorgboerderij de Mikkelhorst kreeg zeer veel stemmen voor het project de Groene Parel/stem van Groningen. Er konden ideeën ingediend worden bij de gemeente Groningen voor een mooier, leuker, velliger, duurzamer of socialere leefomgeving. Van het toegekende geld zijn hout en schroeven gekocht waar de deelnemers van de dagbesteding van de Mikkelhorst schitterende mezenkasten van hebben gemaakt. De mezen die hier in gaan wonen zijn belangrijk om de eikenprocessierups te bestrijden. In gebied Haren staan veel eikenbomen in de bebouwde omgeving.

De afgelopen dagen hebben vele mezenkasten een plekje gekregen in ons dorp. Laten we hopen dat de mezen ze snel weten te vinden.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.