Jouw baan op de tocht door Corona?

Alle expertise samen in één regionaal mobiliteitsteam

Inwoners van onze gemeente die door de coronacrisis hun baan zijn verloren of gaan verliezen kunnen per 1 juni terecht bij het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT). Ook werkgevers die werknemers moeten ontslaan krijgen hulp. Met de oprichting van het RMT in de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe komt de expertise van sociale partners, UWV, gemeenten, onderwijsinstellingen en Samenwerkingsverband Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven samen.

Het team biedt extra hulp bij het vinden van ander werk en geeft inwoners de kans om zich te laten omscholen via praktijkleren in het mbo. Ook worden er loopbaancoaches ingezet om mensen op weg te helpen. Werkgevers die op zoek zijn naar werknemers worden door het team in contact gebracht met werkzoekenden. Maar ook tijdelijke detachering behoort tot de mogelijkheden. Oftewel alle mogelijke middelen worden door partijen ingezet om werkzoekenden en werkgevers te helpen.

Carine Bloemhoff voorzitter van de arbeidsmarktregio: “ Het is voor bedrijven en werknemers een onzekere tijd. Is er nog voldoende werk om mijn baan te behouden of bedrijf voort te zetten als de steunmaatregelen vanuit Den Haag stoppen? Het mobiliteitsteam kan helpen en zorgen dat iedereen die dat nodig heeft weer een volgende stap in zijn of haar loopbaan kan maken. Want in bepaalde sectoren zullen banen verdwijnen, in andere sectoren zijn voldoende vacatures.”

Op dit moment worden in alle 35 arbeidsmarktregio’s in Nederland RMT-s ingericht.
De rijksoverheid heeft budgetten vrij gemaakt om ervoor te zorgen dat werkgevers- en werknemersorganisaties, UWV, gemeenten, SBB en onderwijs hun krachten bundelen.

Het RMT is vooralsnog te bereiken via de bestaande kanalen van UWV, gemeenten en vakbonden.

Meer informatie is te vinden op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/sociaal-pakket/begeleiding-van-werkloosheid-naar-nieuw-werk/regionale-mobiliteitsteams

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.