Wel/niet fietsen met de wethouder?

Het Concept-beleidskader Zonneparken roept veel onbegrip en weerstand op in de dorpen van de voormalige gemeente Haren. Een wens op ter plekke met wethouder Broeksma te praten leek afgelopen week uit te komen voor inwoners uit Glimmen, Onnen, Noordlaren en Haren. Wethouder Broeksma zou op de fiets naar onze dorpen komen en we konden gezamenlijk (na aanmelding) langs beoogde zonnepark locaties fietsen. Ook was er ruimte  voor inwoners om hun eigen projecten en ideeën te laten zien 4 juni a.s. De oproep kwam vrij kort voor de geplande datum en veel inwoners zouden vrij moeten nemen om hier bij te kunnen zijn op deze doordeweekse dag. Na enig protest werd het bezoek verplaatst naar woensdagavond 9 juni. Helaas kwam er gisteren weer bericht van de gemeente:

Meefietsen niet mogelijk
We hadden gehoopt dat de coronamaatregelen inmiddels weer ruimte zouden geven om mensen ook mee te laten fietsen met de wethouder. Daarom hadden we ook aangekondigd dat u kon meefietsen. Helaas laten de coronamaatregelen dit nog niet toe. We moeten de groep beperkt houden tot vier mensen. Na afloop van de fietstocht wordt een verslag gemaakt, dit verslag zal met u worden gedeeld

Je mag dus niet meefietsen/komen praten tenzij je een uitnodiging hebt. Woensdagavond ( 18.00 – 21.00 uur) fietst wethouder Broeksma samen met de programmamanager Energie, een landschapsarchitect en beleidsadviseur langs de locaties om ter locatie met maximaal vier personen te spreken.

Locaties: Gieselgeer, Harendermolen, Zonneweide Glimmen, Hoek bij Duinweg en Kampsteeg, Onner Es en De Vork.

Eerdere berichten op glimmen.net

 

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.