Bijenlinie achter Villa de Vennen

Het grasperceel achter de tuin van Villa de Vennen, aan de Rijksstraatweg in Haren wordt getransformeerd tot insectenparadijs. Om het perceel van 2.000 vierkante meter aantrekkelijk te maken voor bijen, vlinders en andere insecten moet de biodiversiteit worden verbeterd. Hiervoor start Het Groninger Landschap ‘Bijenlinie achter Villa de Vennen’.

Om de biodiversiteit te verbeteren wordt het grasperceel van 2.000 vierkante meter gevreesd en ingezaaid met een gebiedseigen bloemenmengsel van de Hondsrug. Dit bloemenmengsel bevat onder andere de gele morgenster, groot streepzaad, scherpe boterbloem, margriet en andere gebiedseigen bloemzaad. In combinatie met twee insectenhotels wordt het perceel achter Villa de Vennen een bijenidylle. Het project ‘Bijenlinie achter Villa de Vennen’ draagt bij aan een veel hogere biodiversiteit en natuurbeleving.

 

De Ronde Tafel 107

Het Groninger Landschap koesterde al voor langere tijd de wens om de biodiversiteit van het grasperceel tussen de tuin van Villa de Vennen en de Lutsborgsweg te verbeteren. Dankzij een gift van De Ronde Tafel 107 uit Groningen, onderdeel van de wereldwijde vereniging Tafelronde, is het project ‘Bijenlinie achter Villa de Vennen’ op gang gekomen.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.