Burgerzaal nieuw stadhuis naar verzetsvrouw vernoemd

De grote burgerzaal in het nieuwe stadhuis wordt vernoemd naar de Groningse verzetsvrouw Anda Kerkhoven. Dat wil de Groningse gemeenteraad die hierover woensdag 24 november een motie aannam.

Het stadhuis op de Grote Markt wordt momenteel verbouwd. Naar verwachting is de verbouwing in de zomer van 2022 klaar. In het verbouwde monumentale pand komt een grote binnenruimte die gebruikt kan worden als representatieve publieksruimte, direct toegankelijk vanaf de Grote Markt. Tot nu toe wordt dit de burgerzaal genoemd. Maar de meerderheid van de raad wil dat deze ruimte de Anda Kerkhovenzaal gaat heten. Lees verder…

Anda Kerkhoven werd op 19 maart 1945 in Glimmen doodgeschoten. 

 

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.