Na 1 januari: plastic afval in de grijze container

Tot nu toe konden de inwoners van de oude gemeente Haren hun plastic afval apart wegbrengen naar de post aan de Van Maerlantlaan in Haren. Na 1 januari bestaat die mogelijkheid niet meer. Plastic afval, blik en lege drankpakken kunnen gewoon bij het restafval.

Is afval scheiden dan opeens niet meer belangrijk? Jazeker wel! Glas, papier, textiel, chemisch afval en kleine elektrische apparaten worden nog steeds gescheiden ingezameld. Ook aan de Van Maerlantlaan. En voor plastic, metaal en drankenpakken geldt dat ze tegenwoordig heel efficiënt achteraf worden gescheiden. Dat gebeurt in de nieuwe afvalfabriek van de gemeente in Heerenveen. Nieuwsgierig hoe dat in zijn werk gaat? Meld je dan aan voor een bezoek aan de afvalfabriek. Deelname is gratis. Stuur een email met je gegevens naar afval@groningen.nl onder vermelding van Afval Excursie. Zodra de excursiedatum bekend is, krijg je bericht.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.