Vijf graffitispuiters aangehouden

Afgelopen nacht kreeg de politie wij vlak na middernacht de melding dat er op het rangeerterrein in Onnen graffiti gespoten zou worden op de daar gestalde treinen. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse. Snel werd het gebied afgezet en door een goede samenwerking en de inzet van een surveillancehond zijn er vijf verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van vernieling. Het gaat om een man van 45-jarige man uit Dantumadeel, een 43-jarige man uit Rotterdam, een 49-jarige man uit Rotterdam, een 30-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 47-jarige man uit Ridderkerk. Zij zitten vast en worden verhoord. Ook is de auto van één van de verdachten in beslag genomen in het kader van het zogeheten ‘slachtofferbeslag’. In dat geval worden er bezittingen van verdachten in beslag genomen, om later eventuele schadevergoedingen mee te betalen.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.