7 april start de tweede cursus circulair bouwen

Op vier donderdagavonden tussen 7 april en 26 mei organiseert Voedselbos te Glimmen met ABC2C uit Groningen de tweede cursus circulair bouwen. In deze avonden wordt het waarom, wat en hoe van het circulaire bouwen uitgelegd, en specifiek de unieke DNA methode die is uitgewerkt door bouwadviseur Maarten Wiersma van ABC2C. De theoretische avonden in Groningen worden aangevuld met praktijkmomenten op Voedselbos te Glimmen, waar de eerste cursisten nu hun vaardigheden ontwikkelen tijdens de bouw van het educatie centrum.

Deze methode D N A, De Nieuwe Aanpak, gaat over de flexibiliteit van het werken met cellen zoals ook de natuur is opgebouwd. De cellen worden gemaakt in houtbouw en als lego op en aan elkaar kunnen worden gestapeld en als meccano uit elkaar gehaald kunnen worden. Daardoor kunnen alle onderdelen opnieuw worden gebruikt, zonder verlies van hun waarde. Maarten: “de methode is goed doordacht en tegelijkertijd zo simpel dat iedereen die een beetje handig is het kan leren. En met materialen die bij elke bouwmarkt te krijgen zijn, en met menskracht te verwerken zijn. Zo kun je je eigen huis bouwen”.

Tekst gaat verder onder foto

Doordat er wordt gebouwd met cellen van een vaste maat, kunnen mensen ook zelf heel gemakkelijk ontwerpen. Dat maakt een dure architect overbodig en mensen kunnen zo zelf een eigen, al dan niet ‘tiny’, huis leren bouwen. En ook niet onbelangrijk: de methode is bouwvergunning-proof. De eerste cursus heeft al tien enthousiaste bouwers afgeleverd waaronder vrijwillige bouwers van Voedselbos te Glimmen. Nicole: ”Maarten heeft duidelijk veel deskundigheid en het is zeer leerzaam om je te verdiepen in hoe je zelf kunt circulair bouwen en wat je wel en niet moet doen. Ik word hier zo enthousiast van, en wie weet wat ik in de toekomst hiermee kan”.

De kosten van de cursus zijn € 495, incl. open source-lesmateriaal en bouwtekeningen. De cursus is geschikt voor mensen met een zonder ervaring. Het aantal plekken is beperkt, dus meld je snel aan op voedselbosglimmen.nl of kijk voor meer informatie op ABC2C.nl. Meer weten over Voedselbos te Glimmen, het in aanbouw zijnde educatie centrum en onze
activiteiten? Kijk dan op voedselbosglimmen.nl

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.