Tegenstanders transferium winnen in Tynaarlo

De vier grootste partijen na de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart in Tynaarlo zijn tegen een transferium bij de Punt. Samen behaalden 1. Leefbaar Tynaarlo, 2. Tynaarlo Nu, 3. Groen Links en 4. PvdA ruim 55% van de stemmen.

De grootste verliezer van de verkiezingen is het CDA: deze partij keldert van drie zetels naar één. Volgens lijsttrekker Henk Middendorp zijn natuurwaarden niet in het geding bij de aanleg van het transferium is te lezen op rtvdrenthe.nl

De tegenstanders van het transferium hebben afgelopen jaar onderzoek gedaan naar de dieren in het plangebied.

Uiteraard moet er een coalitie worden gevormd maar de politiek in onze buurgemeente Tynaarlo lijkt niet om deze uitslag heen te kunnen.

Tegen het transferium in de Punt? Teken de petitie.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.