Workshop Meerjarige Groenten in Voedselbos te Glimmen

Op zaterdag 7 mei van 10:00 – 16:00 organiseert Voedselbos te Glimmen een workshop Meerjarige Groenten.  Iedereen die geïnteresseerd is in het verbreden en verdiepen kennis en ervaring in zelf duurzaam voedsel produceren is van harte welkom. In één dag leer je het waarom, wat en hoe van het gebruik van meerjarige groenten in je eetbare tuin of voedselbos. De workshop wordt gegeven door twee ervaren voedselbosdeskundigen: Monique Wijn, bioloog en voedselbosdocent en Marlies Duran, tuin- en landschapsontwerper.

Wij worden er heel blij van, en wellicht jij ook: meerjarige groenten kweken en gebruiken als toevoeging in je maaltijden en daar ook nog iets lekkers van weten te maken! Denk aan sedum, jong lindeblad, brave hendrik, meerjarige kool of vaste rucola. Maar ook wilde planten als daslook, look zonder look, speenkruid. Allemaal zaken die in de eetbare tuin niet mogen ontbreken. En het voordeel van de meerjarige groenten: je hoeft ze niet elk jaar te zaaien en te bemesten.

Op deze dag leer je soorten kennen, welke meerjarige groenten je allemaal in je eigen eetbare tuin of voedselbos kunt planten, welke plant de juiste plek heeft, en hoe je die het beste kunt benutten. De workshop bestaat zowel uit theorie als praktijk. Een belangrijk aspect is ook hoe de meerjarige groenten smaken en hoe ze ze in een gerecht kunt verwerken. Daarom is de voedselbos-lunch-proeverij, speciaal door onze kok bereid, een uniek element van de workshop.

De kosten van de workshop zijn € 130 incl. hand-outs. De cursus is geschikt voor mensen met en zonder ervaring. Het aantal plekken is beperkt, dus meld je snel aan op www.voedselbosglimmen.nl 

Meer weten over Voedselbos te Glimmen, onze rondleidingen, de cursus circulair bouwen of de open dag? Of ben je benieuwd naar de vorderingen van de bouw van het educatie centrum? Of voel je ook de urgentie om te zorgen dat dit centrum over voedsel, natuur en inspiratie er binnen afzienbare tijd komt en wil je hieraan bijdragen? Kijk dan op www.voedselbosglimmen.nl voor de mogelijkheden.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.