Glimmen neemt afstand van laatste plaats

V.V. Glimmen 1 heeft afstand van de laatste plaats in de zaterdag 3e klasse C genomen. De Glimmenaren versloegen zaterdagmiddag in Zuidlaren de gelijknamige FC met 2-3 en heeft nu vijf punten meer dan hekkensluiter Stadspark.

Glimmen stond onder leiding van de inval coaches Gerrit Marsman en Henk de Jong. De aan het eind van dit seizoen vertrekkende huidige hoofdtrainer Jorick de Haan was verhinderd wegens een bruiloft. Beide invallers zijn hoofdtrainer geweest bij Glimmen en zijn nog altijd graag geziene gasten bij Glimmen. Gerrit en Henk stonden in de periode 2010 t/m 2016 aan de wieg van een zeer succesvolle periode van Glimmen met promoties tot in de tweede klasse en lieten zaterdagmiddag zien het trainersvak nog niet verleerd te zijn.

Zuidlaren was de iets makkelijker voetballende ploeg en Glimmen was dreigender en gevaarlijker voor het doel van de thuisclub. Het was een aantrekkelijk duel op het hoofdveld van sportpark de Wenakkers. In de eerste helft kwam Zuidlaren vroeg op voorsprong door een doelpunt van Rick Arends. Vroeg in de tweede helft maakte Max Blaauw gelijk waarna Jens van der Woude de 2-1 voor Zuidlaren op het scorebord zette. Glimmen liet zich niet van de wijs brengen en zette vol in op aanvallen. Dit betaalde zich uit met doelpunten van Tim Oosterhof en Wieb Mulder. Hierdoor nam Glimmen de verdiende drie punten mee naar huis.

Dinsdag 10 mei is de volgende wedstrijd van Glimmen 1. Om 19.30 uur wordt er in Glimmen afgetrapt tegen Omlandia uit Ten Boer.

glimmen.net: sinds 2006 dagelijks nieuws over en voor het Groningse dorp Glimmen.